Temetés szervezés – tennivalók és ügyintézés

Temetés szervezés

Szekszárdon történt haláleseteknél a temetés szervezés kereteiben mindenkor elvégezzük az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézést. Más városokban vagy településeken történt halál esetén a hozzátartozó külön kérésére, meghatalmazással szintén megszervezzük a temetést, az elhunyttal kapcsolatos papírmunkát.

Tennivalók a haláleset bekövetkeztekor és a halottszállítás

Orvos értesítése:

Telefonon vagy személyesen értesítse a háziorvost vagy az ügyeletes orvost! Az orvos megállapítja a halálesetet és a szükséges okmányok kitöltése után, engedélyezi az elhunyt elszállítását.

Szükséges értesíteni a rendőrséget is?

Rendkívüli halál esetén, közterületen történő halál esetén (nem természetes halál bekövetkezésekor, önkezűségre vagy idegenkezűségre utaló jelek esetén), valamint ha halott vizsgálatot végző orvos kifejezetten kéri, szükséges lehet a rendőrség értesítése is. Egyéb esetben nem.

Elszállítás: +3620 941-3376

A non-stop hívható ügyeletünk gondoskodik az elhunyt szakszerű és tiszteletteljes elszállításáról. Munkatársaink pedig segítséget nyújtanak a további tennivalók és a temetés megszervezésével kapcsolatban.

Ne feledje, hogy Ön az, aki meghatározhatja, melyik temetkezéssel szeretné elszállítani az elhunytat.

A temetés intézéséhez keresse fel a Panteon Kft. irodáját.

A haláleset megtörténtekor az otthon gondoskodik az elhunyt elszállításáról.

Ezért, ha hozzátartozóját idősek otthonában gondozzák, már az otthonba történő felvételkor jelezze, hogy halála esetén a Panteon temetkezéssel (+3620 941 3376) kell az elszállítást intézni!

Az otthonban megkapja a halottvizsgálati bizonyítványt, kérjük hozza magával a temetés intézéséhez.

A temetés intézéséhez keresse fel a Panteon Kft. irodáját.

A kórházi osztály felkeresése:

Az osztályt ahol az elhunytat ápolták, kiadja az elhunyt személyes tárgyait. Ha szeretné a boncolás mellőzését azt itt kérheti.

Az osztály után a kórházi patológia felkeresése:

Itt kell leadni az elhunyt ruháját amibe fel fogják öltöztetni, tájékoztatást kap ez elhunyt szállíthatóságának idejéről, a fizetendő kórházi díjról.

A temetés intézéséhez keresse fel a Panteon Kft. irodáját.

Temetés szervezés személyesen

Keresse fel irodánkat!

Vagy informálódjon kirendeltségeinken:
Irodánk és képviselőink elérhetőségei »

Temetés szervezés telefonon

Hívja ügyfélszolgálatunkat!

Munkanapokon 8:00-16:00 között:
+3620 480-8484 »

A temetés szervezés menete - egyeztetés irodánkban

Az irodában minden, a temetéssel kapcsolatos ügyet el tudunk intézni. Ha szeretnénk a lehető leggyorsabban elintézni a temetést, akkor feltétlen vigyük magunkkal a szükséges okmányokat. Polgári szertartás esetén gondoljuk végig, hogy az elhunyt életéből mi az, amiről szeretnénk, hogy szó essen.

A temetést intéző munkatársunk egy, a tapasztalatok alapján kialakult séma alapján fogja a temetés részleteit egyeztetni.
 • Tisztázni kell (ha nem mi szállítottuk el), hogy hol az elhunyt. Ha kórházban, akkor milyen dátumra szól a szállítási engedély.
 • A temetés módjának meghatározása.

Ezek alapján lehet a temetési időpontot pontosan megbeszélni.

 • Ha egyházi szertartás szerint történik a temetés, akkor az egyházzal is leegyeztetjük a temetési időpontot. Egyúttal azt is megbeszéljük, hogy mikorra kell Önnek a felekezethez a szertartás részleteit egyeztetni.
 • A temető üzemeltetőjével is egyeztetjük az időpontot, (ha nem mi üzemeltetjük az adott temetőt).
 • Elvégezzük a szükséges adatfelvételezést. Ha nem kórházi az elhunyt, akkor mi töltjük ki a szükséges statisztikai adatlapot. Készüljünk fel, hogy rengeteg személyes adatot és egyéb információt kérünk!
 • Polgári szertartás esetén a polgári szónok részére kitöltünk egy nyomtatványt, ami alapján el lehet készíteni a gyászbeszédet. Ha szeretne személyre szóló zenét kérni, akkor azt is megteheti. Ha nem érzi elég erősnek magát, akkor hazaviheti a nyomtatványt és otthon nyugodt körülmények között kitöltheti. Egy későbbi, egyeztetett időpontban visszahozhatja, és akkor átbeszéljük.
 • A bemutatóteremben megtörténik a kellékek kiválasztása. Az ügyintézőnk ebben is segít. Elmondja a szokásokat, tájékoztat a kellék anyagáról. Esetleges előírásokról, pl.: földbe csak lebomló anyagból készülhet a koporsó stb.
 • Ezután, igény esetén, felvesszük a koszorúkra és a sírcsokrokra vonatkozó rendelést.
 • Újsághirdetés megjelenésében is segítséget nyújtunk.
 • Síremlékkel kapcsolatos munkákat, feladatokat is le tudja nálunk egyeztetni.
 • A folyamat közben minden olyan információ a birtokunkba került, ami alapján meg tudjuk mondani a temetés pontos végösszegét. Fizetni nem kell azonnal, a temetést megelőzően ezt bármikor megtehetik.

Szükséges dokumentumok és nyilatkozatok:

Irodánk segít Önnek a szükséges papírok összegyűjtésében.
Hívjon minket: +3620 440-0040

Az elhunyt anyakönyveztetését mindig a bekövetkezett haláleset helységének területileg illetékes önkormányzati szervénél végzik. Az anyakönyvezéséhez az 1982/17.tv. rend. 10. §. (3.) bekezdése alapján az alábbi iratok szükségesek:

Alapvető okmányok
 • Elhalt személyi igazolványa, lakcímkártya.*
 • Születési anyakönyvi kivonat. (Amennyiben nincs meg, beszerzésében segítünk.)
 • Halott vizsgálati bizonyítvány. (Az orvos állítja ki.)
 • Jegyzőkönyv az elhalálozás bejelentéséről.

* Ha az elhunyt nem rendelkezik személyi igazolvánnyal, a lakhelye szerinti polgármesteri hivataltól lehet igazolást kérni a személyes adatokról.

További okmányok

Külföldi elhunyt esetében: EU állampolgár esetében személyi igazolvány, egyéb esetben útlevél.

Házas elhunyt esetében: Házassági anyakönyvi kivonat. (Ha nincs meg, beszerzésében segítünk.)

Özvegy elhunyt esetében: Házastárs halotti anyakönyvi kivonata. (Ha nincs meg, beszerzésében segítünk.)

Az orvos vagy a hatóság állítja ki:

 • Hamvaszthatósággal záradékolt Halottvizsgálati Bizonyítvány

Irodánkban megtehető nyilatkozatok:

 • Hamvasztási nyilatkozat
 • Nemesfém nyilatkozat
 • Urna továbbításának helyére vonatkozó nyilatkozat.

Tennivalók? Segítünk.

Segítünk a gyászjelentés közzétételében, amihez honlapunkról választhat Önnek tetsző idézetet is.

A temetés intése során átvesszük a kapcsolattartás terhét a különböző hatóságokkal és intézményekkel. Valamint segítünk a szükséges iratok beszerzésében.

Természetesen a temetői ügyintézést is átvállaljuk Öntől.

Nálunk minden szükséges kellék rendelkezésre áll.

Akár koporsós, akár hamvasztásos temetést szeretne, kiemelkedő választékot biztosítunk az összes kegyeleti kellékből. A diszkrét, minőségi de alacsony árú kellékektől egészen az egyedi vagy luxus termékekig állunk rendelkezésére

Cégünk közvetlen kapcsolatban áll megbízható és korrekt áron dolgozó kőfaragókkal, sírkövesekkel. Szükség esetén ajánljuk az ő közreműködésüket, de természetesen együtt tudunk dolgozni az Ön által választott egyéb sírköves szolgáltatókkal is.

Minden temetőnél és szinte minden környékbeli településen saját virágos képviselővel rendelkezünk.

Így akár rajtunk keresztül is megrendelheti a szükséges virágokat, sírcsokrokat vagy koszorúkat. A hozzánk tartozó virágos vállalkozók kiváló minőséggel, a szertartáshoz illő kompozíciókkal és kedvezményes árakkal állnak rendelkezésére.

A szertartás, a búcsúztató megszervezése nem könnyű feladat.

Munkatársaink szakértelme és tapasztalata az Ön segítségére lesz abban, hogy az egész esemény alatt minden a legnagyobb rendben legyen.