LAPIDARIS – “kőbe vésett történet”

LAPIDARIS: Örök emlék szeretteinknek!

A LAPIDARIS online emlékoldalak formájában nyújt lehetőséget elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére. Az oldalra fényképeket, idézeteket, közösen megélt történeteinket tölthetjük fel, ezzel is megőrizve emlékét az örökkévalóságnak.

Ismerjük meg, ki Ő?

(-Ismerjük meg, kit rejt a sír!-)

Az online emlékoldal lehetővé teszi elhunyt, nevezetes, történelmi személyek életútjának, cselekedeteinek megismertetését szöveges, képes vagy videó formátumban.
Tökéletes, új és élményszerű lehetőség az ismeretterjesztésre, virtuális történelem órára kihasználva az újdonság varázsát!

Az időtlen és határtalan emlék…

Mi is az a LAPIDARIS és mire jó?

A LAPIDARIS két részből áll, egy weboldalból és a Lapidaris Kőből. A követ a világhírű Hollóházi Porcelángyárban készítik, 21 karátos aranyszegéllyel ellátott, matt fekete borítású, vízálló és van benne egy NFC chip.

Először a hozzátartozó fel kell töltse a weboldalra az elhunyt életrajzát, néhány képet és videót. Ha akarjuk, az emlékoldal szerkesztésére meghívhatjuk szeretteinket, így hozzáférést biztosíthatunk számukra is.

Miután elkészült az emlékoldal szerkesztése, és a kő fel van ragasztva a síremlékre, a kőhöz kell érinteni az NFC chippel rendelkező telefont vagy tabletet, és a weboldal betöltése nélkül meg tudjuk tekinteni az elhunyt életrajzát, a képeit, illetve a videóit.

Ha az eszközön nincs NFC, akkor be kell írni a keresőbe a kövön szereplő webcímet és ugyanúgy elérhető az alkalmazás.

A rendszer adatbázisában lehetőség van az elhunyt hozzátartozókon kívül ismert személyek és hősi halottak emlékhelyének a felkeresésére is. (Amennyiben a rendszerbe feltöltésre került.)

Lapidaris

A Lapidaris ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a GPS-koordináták alapján megtaláljuk az elhunyt sírhelyét. Ehhez a sírhelyről készült fotónál -annak készítésekor- engedélyezi kell a geotag rögzítését.

Lehetőség van úgynevezett „virtuális gyertyagyújtásra” is, úgy, hogy az emlékoldalhoz hozzászerkesztjük a közösen megélt élményeket,
vagy egyszerűen írunk egy rövid megemlékezést a halottról, amit majd a többi felhasználó is láthat.

A kő felrögzítéséhez javasoljuk sírköves szakember igénybevételét!

A Lapidaris Kő megrendelhető a Panteon Kft.-nél, az ára bruttó 60 ezer forint.

kőbe vésett történet