Temetéssel kapcsolatos szabályozások

Temetéssel kapcsolatos törvények és előírások

• 1999. évi XLIII. törvény

A temetéssel kapcsolatos rendelkezéseket elsősorban az 1999. évi XLIII., a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény tartalmazza. E törvény határozza meg a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

Ennek a törvénynek minden temetkezéssel foglakozó vagy temetőt üzemeletető, fenntartó vállalkozásnak szigorúan meg kell felelnie, sőt, néhány rendelkezése még a temettető személy számára is tartalmaz előírásokat.

A törvény teljes szövegét « itt olvashatja el »

• 145/1999 (X. 01.) kormányrendelet

A temetéssel kapcsolatos 1999. évi XLIII., a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény alapján a temetők és a temetkezés részlet szabályait

a 145/1999 (X. 01.) kormányrendelet határozza meg.

A rendelet teljes szövegét « itt olvashatja el »

• 351/2013. (X. 4.) Kormány rendelet

A halottszemlével kapcsolatban a 351/2013. (X. 4.), a halottvizsgálatról és a halottakkal kapcsolatos eljárásról szóló Kormány rendelet
pontjai az irányadóak.

A rendelet teljes szövegét « itt olvashatja el »

• 1997. évi CLIV. törvény

A boncolássról a 1997. évi CLIV., az egészségügyről szóló törvény néhány paragrafusa rendelkezik.

A törvény teljes szövegét « itt olvashatja el »

Temetéssel kapcsolatos helyi rendeletek

• Alsónána község

Az alsónánai temető működésének részletes szabályait a 14/2017 (XI.13.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetővel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A rendelet szövegét « itt olvashatja el »

• Alsónyék község

Az alsónyéki temetők működésének részletes szabályait az 1/2014 (II.17.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A rendelet szövegét « itt olvashatja el »

A 2018 évi díjakat tartalmazó I. mellékletet « itt olvashatja el »

• Bátaszék város

A bátaszéki temető működésének részletes szabályait a 2/2014 (II.1.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A hatályos rendelet szövegét « itt olvashatja el »

A 2018 évi díjakat tartalmazó 1. mellékletet « itt olvashatja el »

A 2. mellékletet « itt olvashatja el »

• Hőgyész nagyközség

A hőgyészi temető működésének részletes szabályait a Hőgyész Nagyközség Ökormányzata Képviselő-testületének 3/2020.=IV.19.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A rendelet szövegét « itt olvashatja el »

• Szedres község

A szedresi temető működésének részletes szabályait a 14/2015 (XII.16.) rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A rendelet szövegét « itt olvashatja el »

• Szekszárd Megyei Jogú Város

A szekszárdi temetők működésének részletes szabályait a 9/2003 (IV.30.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről tartalmazza. E rendelet szabályozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A hatályos rendelet szövegét « itt olvashatja el »

• Tolna-Mözs katolikus temetők

A tolnai és mözsi katolikus temetők működésének részletes szabályait a temetőszabályzat tartalmazza. E szabályzat határozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A szabályzat szövegét « itt olvashatja el »

• Mözs református temető

A mözsi református temető működésének részletes szabályait a temetőszabályzat tartalmazza. E szabályzat határozza a temetőkkel, a temetkezési emlékhelyekkel és a temetkezési tevékenység ellátásával összefüggő jogokat, kötelezettségeket és feladatokat.

A szabályzat szövegét « itt olvashatja el »

Temetéssel kapcsolatos nyomtatványok

• Nyilatkozat urna hazaviteléhez vagy hamvak szétszórásához

« itt töltheti le »

• Nyilatkozat temetési hely lemondásához

« itt töltheti le »

• meghatalmazás síremlék állításhoz, felújításhoz

« itt töltheti le »

• Síremlék felállítási, felújítási kérelem

« itt töltheti le »

Panteon Kegyeleti Szolgáltató

Tolna és Bács-Kiskun megye

Ügyfélszolgálat 8:00-16:00
+3620 480-8484

Halottszállítás 0-24 hívható
+36 20 941-3376