Koporsós temetés (hagyományos temetés)

Koporsós temetés (hagyományos temetés)

Az elhunytnak járó végső tiszteletadás egyik legrégebbi formája a koporsós temetés. Ez a temetési forma történhet földbe (sírba) vagy kriptába (sírboltba). Sírba temetéskor a koporsót a kiásott sírgödörbe helyezik és földet hantolnak rá. Van aki kéri, hogy rögfogó paplant helyezzenek a koporsó tetejére, hogy enyhítse a ráhantolt föld hangját. A koporsó a földel közvetlenül érintkezik. A sírbolt több koporsó elhelyezésére szolgáló al- és felépítményből áll. A sírbolt régen a módosabb családok temetkezési helye volt, ma már elterjedtebb temetési forma lett. Vannak etnikai és vallási csoportok akik a sírboltba temetést tartják kizárólag elfogadhatónak.

A koporsós temetés segíti a gyász feldolgozását, hiszen a gyászoló el tud búcsúzni a testtől a ravatalon. A koporsó földbe vagy kriptába helyezése és a temetési hely lezárása a gyászfolyamat szerves része és segíti a gyász feldolgozását. A kisebb településeken még mindig a koporsós temetést részesítik előnyben a hamvasztásos temetéssel szemben.

A koporsós temetés szervezése során:

Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy lakásból a temetőbe történő szállítását.

Felöltöztetjük és felkészítjük az elhunytat az utolsó útra.

Eljárunk az anyakönyvi hivatalnál és elvégezzük az elhunyt anyakönyvezését, ha szükséges megkérjük a sírnyitási engedély.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő koporsókat és egyéb temetési, kegyeleti kellékeket.

Megszervezzük a temetési szertartást.

Segítünk kiválasztani a koszorúkat, sírcsokrokat.

Megjelentetjük igény esetén a gyászhirdetést, és biztosítjuk a gyászjelentést is.

Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.

Szolgáltatásunk kiterjed a mind az általunk üzemeltetett temetőkre, mind más egyéb temetőkre.

A Panteon Kft. kizárólag a magyar Karsol Kft. koporsóit forgalmazza.

Keresse fel irodánkat vagy hívja ügyfélszolgálatunkat!

Mi segítünk a temetés szervezésében és lebonyolításában.
Elérhetőségeink »

Panteon Kegyeleti Szolgáltató

Tolna és Bács-Kiskun megye

Ügyfélszolgálat 8:00-16:00
+3620 480-8484

Halottszállítás 0-24 hívható
+36 20 941-3376