Hamvasztásos (urnás) temetés

Hamvasztásos (urnás) temetés esetén is teljes körű szolgáltatást nyújtunk

Hamvasztásos (urnás) temetéskor a szállítással és a hamvasztással kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a hamvasztásos temetés megszervezésével kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is. Az elhunyt holttestét átszállítjuk a kórházból vagy halottasházból a hamvasztó üzembe. Elvégeztetjük a hamvasztást és ezután a hamvakat az Ön által meghatározott helyre, (temető, irodánk stb.) szállítjuk.

Szolgáltatásunk kiterjed a korábban koporsós temetéssel elhelyezett holttest hamvasztásos újratemetésére is. Ebben az esetben elintézzük a korábbi sírhely kihantolását, a holttest exhumálását, a holttest krematóriumba való elszállítását és a hamvak megfelelő helyre való visszaszállítását.

Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett.

Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő hamvasztási és temetési kegyeleti kellékeket. Urnáink többségét a Právonal Kft.-től és a Jáger Ipari és Kereskedelmi Bt.-től szerezzük be.

Állunk rendelkezésére a gyászjelentés közreadásától, a szükséges virágok és koszorúk beszerzésén át, egészen az urnasírhely kialakításáig.

Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel.

Keresse fel irodánkat vagy hívja ügyfélszolgálatunkat!

Mi segítünk a temetés szervezésében és lebonyolításában.
Elérhetőségeink »

A hamvasztásos temetés ára

A koporsós temetés áránál alacsonyabb lehet a hamvasztásos temetés költsége, de ugyanúgy sok részletből áll össze. A hamvasztásos temetés ára pontosan kiszámítható, munkatársaink segítségére lesznek ebben.

Mi pontos árat adunk Önnek.
Ha minket választ a temetés megszervezésére és lebonyolítására, irodánkban kiválaszthatja a szükséges kegyeleti kellékeket és készségesen tájékoztatjuk a végleges költségekről.

A kegyeleti kellékek közelítő árairól itt tájékozódhat » 

A temetői szolgáltatások árairól itt tájékozódhat » 

A hamvasztásos temetés formái

A hamvasztásos (urnás) temetés több módját is választhatja, attól függően, hogy melyik tiszteletadási formában kíván elbúcsúzni szerettétől. Különbség lehet a búcsúztató szertartásban és a hamvakat tartalmazó urna vagy a hamvak elhelyezésében.

• Búcsúztató szertartás formák

Hamvasztás előtti búcsúztató szertartás

Ennél a szertartási formánál hagyományos koporsós búcsúszertartás történik. A hamvasztásra csak a búcsúszertartás után kerül sor. Az urna végső helyre történő elhelyezésekor már csak egy szűkebb körű megemlékezés történik, vagy akár ez el is hagyható, például az urna hazavitele esetén.

Hamvasztás utáni urna ravatalozás

Ennél a szertartási formánál az elhunytat elhamvasztják és a temetéskor az urna kerül felravatalozásra. A búcsúszertartás és az urnás temetés egy időben történik. A búcsúztató után a hamvakat tartalmazó urna egyből a végső helyére kerül.

• A hamvak végső helyre kerülése

Elhelyezés falban

Az urna a temetőben, erre a célra kialakított falrekeszekben (colombarium fülkékben) kerül elhelyezésre.

Eltemetés sírhelyben

Az urnát az erre a célra megváltott, speciális sírhelyben (urnasírhely) helyezik el, hasonlatosan a koporsós temetéshez.

Elhelyezés otthon

Megfelelő dokumentálás mellett lehetősége van a hamvakat tartalmazó urna hazavitelére és a kegyeleti szempontok betartása mellett, saját ingatlan területén elhelyezésére.

A hamvak szórása

A hamvakat temetői szóróparcellában vagy templomi osszáriumban is elszórathatja.

Egyéb, speciális módok

Egyedi engedélyezéssel, megfelelő dokumentálás mellett, lehetőség van a hamvak speciális helyen való eltemetésére vagy elszórására. Ezekhez a módozatokhoz egyedi engedélyezés és elbírálás szükséges.

Panteon Kegyeleti Szolgáltató

Tolna és Bács-Kiskun megye

Ügyfélszolgálat 8:00-16:00
+3620 480-8484

Halottszállítás 0-24 hívható
+36 20 941-3376